joi, 25 iunie 2009

Salata de pui cu caise

Ingrediente:
150 gr paste spiralate,
6 caise (mai putin coapte),
1 piept de pui,
1 dovlecel mic,
2 ardei grasi,
busuioc verde,
1 lingurita busuioc uscat,
sare,
piper alb macinat.

Sosul de caise:
2 caise bine coapte,
2 linguri otet de vin alb,
1 lingura zahar,
o cescuta ulei vegetal,
busuioc proaspat.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati sa se raceasca.

Bateti usor carnea de pui, presarati cu sare,
piper si busuioc uscat.

Puneti la fript in tigaia de teflon.

Lasati sa se raceasca...

...dupa care rupeti-o fasii potrivit de mari.

Taiati ardeii julien...

...caisele felioare...

...dovlecelul, il curatati de coaja apoi il taiati fasii subtiri
cu ajutorul cutitului pentru legume.

Amestecati legumele cu carnea si busuiocul verde.

Dati la rece cat timp pregetiti sosul.

Puneti in blender caisele fara samburi, zaharul si otetul.
Mixati.

Fara sa opriti aparatul turnati uleiul
pana obtineti un sos omogen. Adaugati busuioc verde.

Turnati sosul peste salata si amestecati. Pofta buna!

2 comentarii:

Interesant sosul asta de caise ,l-as incerca si eu.

Uneori folosesc la sosuri marmelada de caise... dar vara fac sosul din caise proaspete - are mai multe vitamine si este mai parfumat :P Daca iti place combinatia dulce-arisor s-ar putea sa-ti placa :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More