vineri, 19 iunie 2009

Dovlecei umpluti cu carne


Ingrediente:
500 gr carne de vita, pasare sau peste,
1 ou,
2 dovlecei cu coaja verde,
100 gr orez,
cateva rosii,
1 legatura de marar,
sare si piper macinat - dupa gust.

Pentru servit: smantana sau iaurt.


Se curata dovleceii de coaja, se taie bucati de 8-10 cm
lungime, apoi se scobesc la mijloc
pentru a face loc umpluturii.


Se face un amestec omogen din carne, ou, marar, orez,
sare si piper dupa gust. Se umplu bucatile de dovlecel
cu amestecul de carne si se pune deasupra o felie de rosie.

Restul rosiilor se dau pe razatoare si se pun intr-o oala
mai putin inalta, apoi se aseaza dovleceii umpluti.
Rosiile rase trebuie sa depaseasca jumatatea inaltimii
dovleceilor. Apoi se fierbe la foc mic, sub capac,
aproximativ 40 de minute. Scuturati din cand in cand
oala - ca sa nu se lipeasca dovleceii.

Se poate servi cald sau rece,
presarat cu marar proaspat tocat marunt,
cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More