Iata reteta unui tort spectaculos cu care
va veti impresiona - cu siguranta - invitatii!
Necesita ceva munca, dar efectul este deosebit
iar gustul, pe masura!
va veti impresiona - cu siguranta - invitatii!
Necesita ceva munca, dar efectul este deosebit
iar gustul, pe masura!
Ingrediente pentru blat:
250 gr unt,
275 gr zahar farin,
5 oua mari,
2 plicuri esenta de vanilie,
350 gr faina,
2 plicuri praf de copt,
25 gr cacao.
Ingrediente pentru crema:
3 oua mari,
o ceasca zahar,
3 linguri cu varf de lapte praf integral,
un pachet unt (80% grasime),
4 linguri cu varf de cacao,
un plic esenta de vanilie.
Pentru sirop:
o ceasca apa,
2 cesti zahar,
esenta de rom,
lichior de ciocolata.
Pentru glazura:
4 linguri zahar farin,
2 linguri cacao,
2-3 linguri lapte (fiert si racit).
250 gr unt,
275 gr zahar farin,
5 oua mari,
2 plicuri esenta de vanilie,
350 gr faina,
2 plicuri praf de copt,
25 gr cacao.
Ingrediente pentru crema:
3 oua mari,
o ceasca zahar,
3 linguri cu varf de lapte praf integral,
un pachet unt (80% grasime),
4 linguri cu varf de cacao,
un plic esenta de vanilie.
Pentru sirop:
o ceasca apa,
2 cesti zahar,
esenta de rom,
lichior de ciocolata.
Pentru glazura:
4 linguri zahar farin,
2 linguri cacao,
2-3 linguri lapte (fiert si racit).
Amestecati compozitia de unt cu cea de ou si omogenizati.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartiti aluatul in doua parti egale.
O parte o pastrati alba, iar in cealalta puneti
pudra de cacao, cernuta.
Puneti cele doua aluaturi in doua pungi mai groase
(din acelea pentru congelator).
Innodati pungile si lasati-le pe masa din bucatarie.
O parte o pastrati alba, iar in cealalta puneti
pudra de cacao, cernuta.
Puneti cele doua aluaturi in doua pungi mai groase
(din acelea pentru congelator).
Innodati pungile si lasati-le pe masa din bucatarie.
Din hartie de copt, decupati trei discuri,
de dimensiunea fundului detasabil al formei de tort.
Cu ajutorul unui compas, desenati cercuri concentrice
cu diametrul de multiplu de 3 cm.
Aceste foi va vor fi de ajutor la coacerea foilor de blat.
de dimensiunea fundului detasabil al formei de tort.
Cu ajutorul unui compas, desenati cercuri concentrice
cu diametrul de multiplu de 3 cm.
Aceste foi va vor fi de ajutor la coacerea foilor de blat.
Ungeti o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si
puneti-o cu desenul in jos pe fundul detasabil
al formei de tort.
Taiati cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat
si incepeti sa puneti cercuri din aluat, alternand culorile.
Incercati sa respectati desenul.
puneti-o cu desenul in jos pe fundul detasabil
al formei de tort.
Taiati cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat
si incepeti sa puneti cercuri din aluat, alternand culorile.
Incercati sa respectati desenul.
Coaceti 12 minute la foc moderat. Faceti o foaie
cu marginea alba si doua cu marginea maron.
Lasati foile sa se raceasca.
cu marginea alba si doua cu marginea maron.
Lasati foile sa se raceasca.
Amestecati pe baie de aburi ouale cu zaharul si
laptele praf pana cand se topeste tot zaharul
iar compozitia se mai ingroasa.
Transferati vasul cu crema de pe aburi intr-un vas
cu gheata si turnati toata pudra de cacao cernuta.
Amestecati energic pana se raceste crema.
Presati untul foarte rece de peretii unui caston ca sa
eliminati apa tehnologica, apoi frecati-l spumos
cu esenta de vanilie.
Puneti cate putina crema fiarta in crema de unt
si amestecati cu rabdare cate putin din cele doua creme
- ca sa nu se taie.
Lasati crema pe masa din bucatarie pana asamblati tortul.
La frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti.
Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc si dati
cateva clocote ca sa se dizolve zaharul.
Lastati-l sa se raceasca si puneti esenta de rom
si lichior de ciocolata dupa gust.
Asamblati tortul astfel:
laptele praf pana cand se topeste tot zaharul
iar compozitia se mai ingroasa.
Transferati vasul cu crema de pe aburi intr-un vas
cu gheata si turnati toata pudra de cacao cernuta.
Amestecati energic pana se raceste crema.
Presati untul foarte rece de peretii unui caston ca sa
eliminati apa tehnologica, apoi frecati-l spumos
cu esenta de vanilie.
Puneti cate putina crema fiarta in crema de unt
si amestecati cu rabdare cate putin din cele doua creme
- ca sa nu se taie.
Lasati crema pe masa din bucatarie pana asamblati tortul.
La frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti.
Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc si dati
cateva clocote ca sa se dizolve zaharul.
Lastati-l sa se raceasca si puneti esenta de rom
si lichior de ciocolata dupa gust.
Asamblati tortul astfel:
Insiropati o foaie cu marginea maron, puneti jumatate
din crema, apoi puneti foaia cu marginea alba,
insiropati-o bine, apoi restul cremei si
ultima foaie deasemeni bine insiropata.
Puneti tortul la frigider 1-2 ore
ca sa se intareasca crema.
Pentru glazura, cerneti pudra de cacao
cu zaharul farin si amestecati cu laptele rece.
Turnati glazura peste torul bine racit.
Nivelati cu un cutit cu lama lunga si subtire,
apoi decorati cu trandafiri din pasta de lapte praf
sau cu frisca.
din crema, apoi puneti foaia cu marginea alba,
insiropati-o bine, apoi restul cremei si
ultima foaie deasemeni bine insiropata.
Puneti tortul la frigider 1-2 ore
ca sa se intareasca crema.
Pentru glazura, cerneti pudra de cacao
cu zaharul farin si amestecati cu laptele rece.
Turnati glazura peste torul bine racit.
Nivelati cu un cutit cu lama lunga si subtire,
apoi decorati cu trandafiri din pasta de lapte praf
sau cu frisca.
Lichiorul completeaza gustul tortului si se armonizeaza
foarte bine cu crema de ciocolata.
Daca aveti copii la masa,
puneti mai putin lichior sau chiar deloc.
foarte bine cu crema de ciocolata.
Daca aveti copii la masa,
puneti mai putin lichior sau chiar deloc.
Pregatiti tortul cu o zi inainte asa incat sa aiba timp
sa se raceasca bine iar gusturile sa se aseze.
sa se raceasca bine iar gusturile sa se aseze.
Crema de ciocolata este destul de dificil de pregatit.
Necesita atentie si oarecare experienta.
O crema mai usor de facut si cu gust asemanator
o puteti face astfel:
Un pachet de unt (80% grasime) se freaca spumos
dupa ce i-ati scos apa tehnologica.
Se amesteca cu 4-5 linguri crema de ciocolata
cumparata din comert (din aceea tartinabila - la pahar)
si cu 2 linguri de cacao cernuta - ca sa evitati cocoloasele.
Necesita atentie si oarecare experienta.
O crema mai usor de facut si cu gust asemanator
o puteti face astfel:
Un pachet de unt (80% grasime) se freaca spumos
dupa ce i-ati scos apa tehnologica.
Se amesteca cu 4-5 linguri crema de ciocolata
cumparata din comert (din aceea tartinabila - la pahar)
si cu 2 linguri de cacao cernuta - ca sa evitati cocoloasele.
10 comentarii:
Foarte bine arata,felicitari pt.blog,am sa mai vin.Te pup si o seara frumoasa.
Multumesc Mirela :)
Ma bucur ca iti place blogul meu ;)
Te mai astept oricand cu placere!
O seara minunata!
foarte frumos si bun tortul, l am facut si eu o data si maine vreau sa l fac din nou , excelent yam yam.
Ma bucur ca v-a placut!
Dupa atata munca, merita!
O duminica placuta :)
Ce tort superb!!!! Felicitari pentru munca ta!!! Nu stiu cum de nu mai imi apare blogul tau in lista si nu am vazut asa minanatie de tort.
Pupici
Multumesc Bianca!
Este tortul cu care fac praf invitatii :)))))
superb tort,o felie as dori si eu
Cu tot dragul yaya!
Poti sa te servesti :P
de cand astept sa il fac si ue..exact asa cum l-ai descris tu.
doar ca nu am 3 tavi identice, ca sa impart compozitia in mod egal in toate 3 de la inceput.
e senzational de fain. eu dorm cu reteta pe noptiera....dorm si visez!
ma bucur ca cineva l-a facut!
Alice nici eu nu am 3 tavi identice.
Am copt pe rand in aceiasi tava...
Are un gust deosebit. Unde mai pui ca aspectul feliei e senzational ;)
Este unul dintre torturile mele preferate
Trimiteți un comentariu