Ingrediente:
400 gr carne tocata,
100 gr orez,
1 legatura de ceapa verde,
3 legaturi de marar,
2 oua,
sare si piper - dupa gust,
50 de frunze de vita de vie - tinere,
1 lingura pasta de tomate,
2 rosii,
1/2 varza dulce,
200 gr cap de piept (porc) afumat,
1 l bors.
Pentru servit: smantana sau iaurt.
400 gr carne tocata,
100 gr orez,
1 legatura de ceapa verde,
3 legaturi de marar,
2 oua,
sare si piper - dupa gust,
50 de frunze de vita de vie - tinere,
1 lingura pasta de tomate,
2 rosii,
1/2 varza dulce,
200 gr cap de piept (porc) afumat,
1 l bors.
Pentru servit: smantana sau iaurt.
Carnea tocata se amesteca cu orezul
(ales si spalat in cateva ape).
Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga
ceapa tocata , ouale batute si mararul tocat marunt.
Se amesteca omogen si se lasa sa se odihneasca
pana cand pregatim frunzele de vita...
(ales si spalat in cateva ape).
Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga
ceapa tocata , ouale batute si mararul tocat marunt.
Se amesteca omogen si se lasa sa se odihneasca
pana cand pregatim frunzele de vita...
Frunzele tinere, se spala in apa rece apoi
se oparesc timp de 4-5 minute in 0,5l bors clocotit.
Se scot intr-o strecuratoare si
se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
Pe fundul oalei, asezati un strat de varza tocata
apoi puneti felii de cap de piept de porc (afumat)
si apoi...
apoi puneti felii de cap de piept de porc (afumat)
si apoi...
aranjati sarmalutele in straturi.
Dati pe razatoare rosiile si amestecati-le
cu pasta de tomate.
Apoi turnati bors cat sa acopere sarmalele.
Dati pe razatoare rosiile si amestecati-le
cu pasta de tomate.
Apoi turnati bors cat sa acopere sarmalele.
Acoperiti si fierbeti la foc mic 2 ore
avand grija sa scuturati oala din cand in cand
ca sa nu se prinda sarmalele.
avand grija sa scuturati oala din cand in cand
ca sa nu se prinda sarmalele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu