duminică, 31 mai 2009

Prajitura cu crema de branza si caise


BLAT:
6 oua,
6 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat,
8 linguri faina,
2 plicuri budinca de vanilie,
1 plic praf de copt.

CREMA DE BRANZA:
2 plicuri gelatina,
500 gr branza dulce, grasa, de vaca,
200 gr smantana grasa,
4 galbenusuri,
1/2 lamaie (sucul),
10 linguri zahar,
1 pachet zahar vanilat,
1 lingurita esenta de rom,
300 gr caise (fierte ca la compot),
3 linguri gem de coacaze

Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu jumatate din zahar.

Se bat galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat,
pana cand se dizolva zaharul,
galbenusurile se albesc si capata un aspect alifios.
Se amesteca cu albusurile, cu grija sa nu cada albusurile.



Se cerne faina cu praful de budinca si praful de copt si
se incorporeaza in compozitia de ou.

Se toarna aluatul intr-o tava (25/35cm),
imbracata cu hartie de copt.


Se coace la foc mic aprox. 30min.
Lasati sa se racoreasca in bucatarie.


Fierbeti caisele ca pentru compot. Scurgeti fructele.
Puneti gelatina la inmuiat in sucul rece,
ramas de la caise.


Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul,
zaharul vanilat, esenta de rom si smantana.
Fierbeti pe baie de abur pana se ingroasa
(aprox. 15-20min. ).


Scurgeti gelatina de excesul de lichid, lasati crema
pe baia de abur si stingeti focul. Incorporati gelatina apoi
branza dulce bine scursa de zer.
Puneti la frigider sa se raceasca si sa se aseze gelatina.


Desprindeti aluatul de pe hartia de copt si
taiati-l in doua pe orizontala.


Imbracati tava in care ati copt cu folie alimentara.
Puneti o jumatate de blat si ungeti cu gem.
Turnati crema de branza si puneti caisele taiate cuburi.
Asezati cealalta parte a blatului si
strangeti folia alimentara.


Lasti la frigider minim 4 ore (mai bine pana a doua zi).
Se pudreaza cu zahar.

Se pot folosi si alte fructe:
ananas, pere, piersici, capsune
...

Pofta buna!



0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More