joi, 25 februarie 2010

Baghetă umplută


Ușor de făcut și de mare efect, bagheta umplută este de mare ajutor
când plecați în excursie, rezolvă onorabil pachetul pentru școală ori serviciu și
este un apertitiv delicios la o masă festivă.

Ingrediente:
baghetă - veche de o zi,
ouă fierte (tare),
câteva măsline negre,
muștar,
cremă de brânză (tip Philadelphia),
brânză topită,
sare, piper alb măcinat - după gust.


Zdrobiți ouăle (curățate de coajă) cu ajutorul unei furculițe.
Tăiați bagheta în jumătate și scoateți miezul - pe care îl sfărâmați bine.


Amestecați ouale cu muștarul, brânza topită, crema de brânză, maslinele tăiate,
și miezul gabhetei fărâmițat. Potriviți de sare și piper.


Cu pasta obținută umpleți baghetele și presați bine.
Înfașurați în folie alimentară și țineți la rece câteva ore.


Îndepaărtați folia și tăiați felii groase de un deget.
Se pot face orice combinații: cu piept de pui la grătar, pateu de ficat,
ciuperci fripte pe grătar, cașcaval ras, gogoșari murați sau orice altceva vă place.

Spor la lucru și poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More