marți, 28 iulie 2009

Prajitura cu gem de caise


Ingrediente pentru foi:
2 oua mari,
6 linguri cu zahar tos,
9 linguri cu ulei vegetal,
1 lingura cu lapte praf,
coaja rasa de lamaie,
zeama de la o jumatate de lamaie,
un plic de bicarbonat de amoniu,
faina.


Din ingredientele de mai sus se face un aluat, apoi se adauga faina
pana se obtine un aluat bun de intins...


... care se imparte in patru parti egale...


... si din care se coc 4 foi, pe fundul tavii imbracate cu hartie de copt.
Foile se intind foarte bine si se inteapa cu o furculita ca sa nu se unfle la copt.


Foile se coc aprox. 10 minute, la foc mic.
Se scot calde de pe hartia de copt.
Cand se racesc, devin casante si se manevreaza mai greu.


Se freaca spumos un pachet de unt apoi se adauga 8-10 linguri de gem de caise...


... si dupa incorporare se adauga una dintre foi, care a fost sfaramata in prealabil.
Crema obtinuta se intinde intre cele trei foi pastrate intregi.
Se da la frigider cateva ore ca sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile...


... se taie in patrate potrivite.
Se poate pudra sau nu, cu zahar vanilat.
Pofta buna!

2 comentarii:

Prajitura cum facea mama acasa ...asemanatoare...buna !
Cum se lasa mai racoare ,as face ca-mi place mult!
o zi buna!

FOARTE FAINA PRAJITURA,FELICITARI!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More