Caldurile verii ma duc intotdeauna cu gandul
la frigul iernii... Si pentru ca era imposibil sa ratez
sezonul caiselor, am incercat sa pastrez ceva din
parfumul si culoarea acestor minunate fructe, ferecat in
borcane pitite apoi cu grija la racoarea camarii,
in asteptarea cucoanei ierni...
la frigul iernii... Si pentru ca era imposibil sa ratez
sezonul caiselor, am incercat sa pastrez ceva din
parfumul si culoarea acestor minunate fructe, ferecat in
borcane pitite apoi cu grija la racoarea camarii,
in asteptarea cucoanei ierni...
(la 1 kg de fructe curatate - 300 gr zahar tos)
si le lasati pana a 2-a zi la frigider, ca sa-si lase zeama...
Cand incepe sa capete consistenta, se adauga restul de
zahar si se mareste focul amestecand continuu
pana se topeste zaharul. Se fierbe pana se ingroasa.
Se pune pe o farfurioara o lingurita de gem si se raceste.
Cand gemul este gelatinos si sta gramajoara
- fara sa se intinda- inseamna ca este gata.
bine uscate, se pun capace si se lasa borcanele
sa se raceasca, sprijinite in capac. Borcanele bine racite
se pun la pastrat la loc intunecos si rece,
pana la utilizare...
... sau pur si simplu cu un pahar de apa rece...
... sau pentru umplerea fursecurilor, a ruladelor...
... sau in sosurile pentru carnea de pui...
2 comentarii:
uuuu! Sa-nteleg ca mananc sambata!?:D
Daca vii acasa, da! Daca nu, iti trimit duminica :P
Trimiteți un comentariu