duminică, 22 ianuarie 2012

Snitele si provocari

 Raspunzand provocarii Amei,
am pornit sa caut blogul de unde trebuia sa ma inspir ;)
Am avut placerea sa descopar blogul Brandusei, plin cu retete savuroase.
Mie mi-au picat ochii pe snitele :D
Si m-am apucat de treaba:
am dat fuga si-am cumparat niste piept de pui (dezosat si fara piele - ca sa-mi fie mai usor).
L-am taiat in 4 - de-a latul fibrei.
L-am batut cu ciocanul de snitele 
(intre 2 buctati de folie alimentara - nu se rupe carnea iar snitelul pastreaza o forma frumoasa).
L-am sarat usor, l-am piperat (tot usor) si l-am pus sa stea asa aprox 1 ora la frigider
- bineinteles acoperit cu folie alimentara.
In timpul asta am pregatit trei castroane:
* intr-unul am pus faina,
* in al doilea am pus niste galbenusuri pe care le-am batut usor cu 4 linguri de apa
(in mod normal se folosesc oua intregi dar mie imi ramasesera niste galbenusuri de la o prajitura)
La 1 kg de piept de pui am folosit 8 galbenusuri (sau 4 oua intregi).
* in al treilea am amestecat pesmet cu fulgi de porumb (pisati).
Pregatirile sunt gata!
De-acum incepe joaca :))
Fiecare bucata de carne se trece pe rand prin:
faina, ou batut si pesmet.
Se prajesc in ulei (eu am folosit de palmier) pana se rumenesc  pe ambele parti.
Se scot snitelele din baia de ulei si se pun pe servetele de hartie 
- care au rolul de a absorbi surplusul de ulei.

Se servesc ca fel principal alaturi de garnitura preferata 
(eu zic ca alaturi de piure de cartofi e perfect - combinatia e criminala dar absolut divina).
De data asta, noi le-am papat cu salata de varza rosie ;)

Am povestit asa de mult... si totusi se fac asa de usor, incat merita sa incercati!
Pofta buna!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More