E vremea fructelor și marea majoritate a deseturilor pun în evidență
savoarea și aroma roadelor pline de soarele verii...
Pentru exemplificare, vă invit să pregătim împreună o prajitură cu caise!
Ingrediente:
6 ouă,
100 gr. unt,
12 linguri zahăr,
15 linguri făină,
un praf de copt,
un plic de zahăr vanilat,
o linguriță esență de rom,
2 linguri griș,
1 linguriță scorțișoară,
500 gr. fructe (caise, vișine, prune),
zahăr pentru pudrat.
Așezați-le cu partea tăiată în sus și pudrați-le cu scorțișoară.
Se păstrează la rece până pregătiți aluatul.
Se păstrează la rece până pregătiți aluatul.
Amestecați cele două compoziții apoi adăugați făina cernută cu praful de copt.
Turnați aluatul într-o tavă (25/35cm) îmbrăcată cu hârtie de copt.
Așeazați fructele cu partea tăiată în jos, după ce le-ați pudrat cu griș (numai pe tăietura).
Turnați aluatul într-o tavă (25/35cm) îmbrăcată cu hârtie de copt.
Așeazați fructele cu partea tăiată în jos, după ce le-ați pudrat cu griș (numai pe tăietura).
Pudrați cu zahăr vanilat.
Tăiați în formă de pătrat așa încât să aveți un fruct în mijlocul pătratului sau...
Tăiați în formă de pătrat așa încât să aveți un fruct în mijlocul pătratului sau...
2 comentarii:
foarte faina prajitura.arata minunat si la cat de parfumate sunt caisele sunt sigura ca a fost un deliciu.pupicei
Multumesc Sarah!
Prajiturilor cu fructe cu greu le pot rezista ;)
O zi placuta si plina de soare!!!
Trimiteți un comentariu