Avertisment: cui nu-i place ciocolata, să nu deschidă aceată pagină!!!
100 gr ciocolată albă,
100 gr ciocolată neagră,
2 albușuri de ou,
2+2 linguri lapte,
1 lingură zahăr tos,
o ceașcă smântână de frișcă,
4 linguri lichior de ciocolată.
100 gr ciocolată neagră,
2 albușuri de ou,
2+2 linguri lapte,
1 lingură zahăr tos,
o ceașcă smântână de frișcă,
4 linguri lichior de ciocolată.
Tocăm ciocolata și o punem separat, în două castroane de porțelan.
Batem spumă albușurile cu zahărul tos.
Apoi le ținem 2-3 minute pe baie de aburi, continuând să batem bezeaua obținută.
Luăm albușurile de pe aburi.
Batem spumă albușurile cu zahărul tos.
Apoi le ținem 2-3 minute pe baie de aburi, continuând să batem bezeaua obținută.
Luăm albușurile de pe aburi.
Punem în ciocolata tăiată câte 2 linguri de lapte fierbinte
și punem castroanele în apă clocotită până se topește ciocolata.
și punem castroanele în apă clocotită până se topește ciocolata.
Adaugăm în ciocolata caldă, pe rând, câte o lingură din albușurile bătute și încorporăm.
Nu punem a doua lingură cu albușuri până nu s-a încorporat bine prima.
Nu punem a doua lingură cu albușuri până nu s-a încorporat bine prima.
Se ține la frigider câteva ore ca să se răcească bine și să se așeze gusturile.
Serviți cu fursecuri crocante alături - în cazul de fată - spirale Morris.
Serviți cu fursecuri crocante alături - în cazul de fată - spirale Morris.
4 comentarii:
Super ti-a iesit,te rog imi poti spune ceasca cat este de mare(sau putem pune frisca dupa aproximatie?)?Pupici si o seara frumoasa!
Super desert!!! Arata de milioane:))
Mirela eu am folosit o ceasca mai mica - aprox 100ml smantana de frisca.
N-as recomanda mai multa pentru ca ar acoperi gustul ciocolatei.
O seara placuta si tie! :)
Bianca ma bucur ca-ti place cum arata :)
Sper sa il incerci si-apoi sa-mi spui si cum a fost la gust :D
Trimiteți un comentariu