luni, 21 iunie 2010

Gem de căpșune


Ingrediente:
3kg. căpșune bine coapte,
1,5kg. zahăr (cu cristalul mare),
sucul unei jumătăți de lămâie.


Se spală căpșunele sub jet de apă rece.
Se curăță de codițe, se taie în sferturi și se presară cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Se pun la rece până a doua zi.


A doua zi, se pun la foc mic (de preferat într-o oală cu fundul dublu).
Se adaugă și restul de zahăr.
Se fierbe până compoziția scade aprox. la jumătate.
Amestecați din când în când, cu o lingură de lemn (curată) - ca să nu se prindă gemul.
Se adaugă sucul de lămâie și se mai lasă să clocotească de câteva ori.


Puneți gemul firbinte în borcane proaspăt spalate și bine uscate.
Puneți capace și lăsați borcanele - pe masa din bucătărie -
să se racească stând sprijinite în capac.


Borcanele bine răcite se depozitează în loc întunecos și rece.

Se poate folosi la micul dejun alături de o cană cu lapte sau
ca să umpleți cornulețe, rulade ori fursecuri sau
la creme pentru prajituri...


Spor la lucru și poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More